Skip to main content
Brak kategorii

Ekspresy do kawy

By 16 września 20213 stycznia, 2022No Comments

Czym różnią się profesjonalne ekspresy do kawy od domowych?

Urządzenia domowe nie nadają się do przygotowywania większej ilości gorących napoi. Ich wewnętrzna konstrukcja (młynek, bojler, filtry itp.) nie wytrzymują większego obciążenia i w krótkim czasie ulegają uszkodzeniu.

Profesjonalne ekspresy do kawy charakteryzują się możliwością pracy przy znacznie większym obciążeniu – a więc takim, jakie występuje na przykład w zakładach produkcyjnych, dużych biurach, urzędach, uczelniach itp.

W przypadku profesjonalnych ekspresów do kawy istnieje możliwość podłączenia do wody bieżącej, duży pojemnik na fusy oraz szereg innych udogodnień. Wszystkie te elementy sprawiają, że przygotowanie kawy przebiega niezwykle szybko i sprawnie.

Co to oznacza dla pracowników i pracodawców?

Przede wszystkim oszczędność czasu – pracownicy mogą szybko zaopatrzyć się w swój ulubiony napój, bez konieczności przedłużania przerw w pracy. Ponadto ekspres profesjonalny ma zdecydowanie większą trwałość, zwłaszcza przy dużym obciążeniu urządzenia – pracownikom nie „grozi” więc przymusowa „kawowa abstynencja” w przypadku awarii.